Gesprek woonbehoefte Eindhoven

oktober 28, 2021

Foto van de meeting over woonbehoefte
Op 28 oktober 2021 organiseerden EHVXL en de Gemeente Eindhoven een informeel gesprek over de woonbehoefte in Eindhoven. Hierbij waren, naast enkele leden vanuit EHVXL, vooral woningzoekenden en ervaringsdeskundigen met betrekking tot de woningmarkt uitgenodigd. Vanuit de gemeente waren aanwezig:
  • Yasin Torunoglu, wethouder wonen
  • Rob Krabbenborg, senior beleidsadviseur wonen
  • Hannah Bakker, specialist wonen

Onder genot van een royale hoeveelheid pizza werden in het Microlab ervaringen op de woningmarkt uitgewisseld. Van de meer schrijnende woonsituaties die enkelen van ons meegemaakt hadden, tot wat nou daadwerkelijk de woonbehoefte van de woningzoekende is.

Van dit eerste gesprek hebben we erg veel energie gekregen! In de toekomst willen we meer van dit soort gesprekken gaan organiseren, om zo een van de vele vragen te beantwoorden: We zien bijvoorbeeld nu veel super kleine studio’s en eenkamerappartementen in nieuwe projecten, is dat wat we willen? En zo niet, wat is het alternatief? Kunnen goede deelvoorzieningen een oplossing zijn voor kleinere woningen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er meer betaalbare woningen komen van voldoende kwaliteit?

Lijkt het je leuk om hierover mee te denken? Meld je dan aan als lid of stuur een e-mail naar info@ehvxl.nl

Terug naar nieuwsoverzicht