‘Het Stadsmanifest’ Kick-off Dutch Design Week 2022

september 22, 2022

De identiteit van Eindhoven – Het stadsmanifest

De toekomst van de stad bekeken vanuit het heden

Donderdag 27 oktober
De Zwarte Doos
Den Dolech 2
TU terrein, Eindhoven
Aanvang 19.30

Gratis
Registreren

De Brainport hoofdstad, de stad van Philips en PSV? Wat is Eindhoven nou echt?

Eindhoven en haar regio zijn in ontwikkeling. Dit is in lijn met een wereldwijde trend; in 2050 zal maar liefst twee derde van de aardbewoners in de stad wonen. Maar wat is een stad eigenlijk? Wat zijn haar belangrijkste kenmerken?

Eindhoven wil vooruit en kijkt naar de toekomst. Vele innovatieve en vooruitstrevende ontwikkelingen stuiten desondanks op bezwaren in de Eindhovense gemeenschap. Door de huidige identiteit van de stad te leren kennen kan er een blik worden geworpen op een toekomst van de stad die vooruitgang omarmt en rekening houdt met die huidige identiteit.

Om de identiteit van nu in beeld te brengen nodigen we 232 Eindhovenaren uit om hun visie op de stad Eindhoven te delen. Dat betekent: uit elk van de 116 buurten in Eindhoven 2 vertegenwoordigers, die we persoonlijk begeleiden om een bijdrage te leveren aan een expositiestuk welke op de Dutch Design 2023 week tentoongesteld zal worden.

De aanvang van het project op de Dutch Design Week 2022 bestaat uit een kick-off symposium waarin het heden zal worden afgezet tegen de toekomst. Experts en publiek gaan op een creatieve en interactieve wijze de dialoog aan over hoe de Eindhovenaar nu en in de toekomst zijn of haar boodschappen doet. Een eerste kennismaking binnen het project tussen het huidige Eindhoven en onze toekomst. Daarnaast zal het project worden gepresenteerd aan het publiek.

Terug naar nieuwsoverzicht